AI protecting crash sites

Discussion in 'Suggestions' started by Broseidon, May 25, 2013.

  1. Broseidon

    Broseidon New Member

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Do you think its possible to spawn AI at crash sites? Could be soldiers who survived the crash and are defending the crash and loot.
     
  2. Sarge

    Sarge OpenDayZ Guru! Staff Member

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    1,003
    Likes Received:
    206
    Sure it's possible.

    Given that there are different crashsite spawn mechanisms out there, i will not include that into ma framework though.

    If anybody wants that functionality, a simple SAR_AI call in the crash spawn logic will do that.

    cheers, Sarge
     
  3. Broseidon

    Broseidon New Member

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Thank you. I will give it a try.
    Your AI framework is just awesome!
     
  4. timothypaul26

    timothypaul26 New Member

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Sarge I love your add-on it's great. I have also added a mission system using sarge AI. Weapon crates spawn in and the AI too. The issue is more that the AI kind of take off 50-200 meters from the site. I want to make it so that the AI fortify the area around the crates and don't wander off. I have tried many of the options ambush, fortify, nomove etc... This would aslo be an issue if Brosedion was to get the crash spawn working correct? Is there a way for me to add a new fortify2 that they had to remain within a certain area? Any suggestions would be great. Also I should mention that I am not a coder in any way and that this is the sarge AI (WIP) mission system that I'm using. So the more details the better for my noobie butt. Thanks and keep up the good work.
     
  5. Vampire

    Vampire OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Oct 22, 2013
    Messages:
    923
    Likes Received:
    136
    It should be pretty east to slip some AI spawns into the crashed helis code. I'm not sure if you would have to grab their coordinates and then feed that to sarge's code, or if there is a different way to do it.
     
  6. Innuce

    Innuce Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    238
    Likes Received:
    6
    If someone figures out how to do this, please share!
     

Share This Page