Dayz mod 1.8

Discussion in 'Support' started by seaweeduk, Sep 17, 2013.

  1. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124
    Working great for me so far only immediate problem I came across is no spawn selection? It's enabled in my init.sqf

    Is this like the gender selection screen problem?
     
  2. Soul

    Soul Valued Member!

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    34
    are you already running this on private hive or publick?
     
  3. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    private
     
  4. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124
    Not sure if its the mod or reality but db sync is pretty slow, after restarts lots of people getting pulled a long way back
     
  5. Soul

    Soul Valued Member!

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    34
    how did you update your db i'm getting mysql errors in the HiveExt window
     
  6. thevisad

    thevisad Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    627
    Likes Received:
    160
    Slow syncing times is the mod, Reality just adds some functionality ontop of the mod itself.
     
  7. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    Ok thanks will feedback to the dayzmod guys. Is the lack of spawn selection down to the current db schema being different from public?

    When can we expect the new schema changes? Hopefully we will still be able to migrate old databases to the new table formats?
     
  8. thevisad

    thevisad Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    627
    Likes Received:
    160

    I will attempt to provide everything that is needed for the migration, so you will simply run a new schema version and it will convert it all. I already spoke with R4z0r RE the sync issue and will need to look into this further. The spawn selection should work or not based on the mission setting, it's not dependent on the database atm.
     
  9. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    Ok thanks very much.

    I've had the setting for spawn selection enabled in my missions init.sqf since downloading 1.8 never seen the option in game though. I tried a new missionfile after they said there were bugs with the generator yesterday also tried disabling ah/rexec.
     
  10. Dirty Rat

    Dirty Rat Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    43
    Likes Received:
    3
    Can confirm this.

    I have tried different mission files and settings combinations but no spawn selection is showing.

    Edit: No gender selection either.
     
  11. Soul

    Soul Valued Member!

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    34
    i got spawn selection working wanna know how?
    use the hiveext.dll from the genderselect folder ;)
    that fixed it for me
     
    indepth likes this.
  12. indepth

    indepth Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    98
    Likes Received:
    17

    Is it breaking something else? ;)
     
  13. THEGENERAL

    THEGENERAL Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    69
    Likes Received:
    4
    Yes it breaks default and custom loadouts.
     
  14. Soul

    Soul Valued Member!

    Joined:
    Mar 24, 2013
    Messages:
    196
    Likes Received:
    34
    well its a temporary work around ;)
     
  15. Badguy1945

    Badguy1945 New Member

    Joined:
    Jun 3, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    4
    Well, that did bring in Spawnselect, but not genderselect on our server.
     
  16. Wannab007

    Wannab007 Member

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Is there a fix for this yet? I finally updated to 1.8 and using the hive.dll in the gender select folder i no longer have custom and default load out.
     
  17. Chris Atkins

    Chris Atkins Valued Member!

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    407
    Likes Received:
    52
    Where can I get the server files for 1.8.03 for the reality build? Basically I need 3 folders, COMPILE, INIT, and SYSTEM.

    I'm working on a private unofficial project and need to get the 1.8.0.3 code for the contents of those 3 folders...
     
    Last edited: Mar 8, 2014
  18. Cikez

    Cikez Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    116
    Likes Received:
    3
    I am also using the latest Reality hive and getting intermittent desync issues. Running on a machine with 3x the resources needed to run the mod server. Any help would be much appreciated.
     
  19. NEWORLDORDER

    NEWORLDORDER Member

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    71
    Likes Received:
    3
    BUMP

    Anyone figure this one out yet? I also enabled it in my init and no spawn selection present. Wasn't even thinking about gender selection but I would love to enable that option as well.

    I am running a private hive, DayZ 1.8 on HFB Servers.
     
  20. Strollo

    Strollo Member

    Joined:
    Feb 2, 2014
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    I would like an answer to this too...

    I have a private DayZ Control Center Server running 1.8.0.3 and would love to enable both the gender selection and spawn selection menus.

    My init.sqf shows that spawn selection is enabled (spawnselection=1), but I have never seen either of these menus displayed.

    What does one need to do in order to get these menus enabled and working?
     

Share This Page