Dayz Overwatch - custom starter loadout

Discussion in 'General Discussion' started by tehNuka, Jul 11, 2013.

  1. tehNuka

    tehNuka New Member

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi. I want to open hardcore dayz overwatch server. But for real hardcore I need to remove taser from srating gear. And i have a problem with that.

    I'm trying to:
    1. Changing values in `dayz_overwatch`.`instance` (sometimes it works but more often you respawn with default tazer loadout)
    2. Modify dayz_server/compile/server_playerLogin.sqf
    like this:
    Code:
    //Record initial inventory
        _config = (missionConfigFile >> "CfgSurvival" >> "Inventory" >> "Default");
        _mags = getArray (_config >> "magazines");
        _wpns = getArray (_config >> "weapons");
        _bcpk = getText (_config >> "backpack");
        _randomSpot = true; 
    and place new modified CfgSurvival.hpp in my mpmissons directory

    And in both cases spawn with Tazer

    Anyone knows the right way to do it?
     
  2. MuRpHy

    MuRpHy New Member

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hey,
    Got the same problem
    We tried your first step, and just don't get why it don't work :/

    If someone could help us <3
     
  3. Scrumbee

    Scrumbee Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    4
    The reason for that is that the tazer is also spawnd in via script wich makes it so that first time spawners have them. Dint want to do it that way but it just had to happend at this point. You would have to overide config.cpp in dayz_code.pbo to remove it.
     
  4. MuRpHy

    MuRpHy New Member

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    awww dat Scrumbee, the guy we can't even poke or text on his own teamspeak :D

    thx for your answer here :)

    edit : hmm I'm actually in this config.cpp ([email protected]/addons)

    And then :

    _____________________
    class CfgSurvival {
    class Inventory {
    class Default {
    //weapons[] = {"Makarov"};
    magazines[] = {"DDOPP_1Rnd_X26","DDOPP_1Rnd_X26","DDOPP_1Rnd_X26","ItemBandage","ItemBandage","ItemPainkiller"};
    weapons[] = {"DDOPP_X26"};
    backpackWeapon = "";
    backpack = "DZ_Patrol_Pack_EP1";
    _____________________

    We change it, and still don't work....
    and the other question I would ask wtf this makarov is doin here ^^
     
  5. Scrumbee

    Scrumbee Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    4
    meh markrov just left there its comented out nayways. keep in mind it has to be changed there and in your sql database. But as for changeing the config, you would have to copy it to your mission file and load it trogh there asumming you can do what with config file have not tested it and have some doubts if thats posible.
     
  6. tehNuka

    tehNuka New Member

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    All that i realize that scripts from server.pbo loads config files from @DayzOverwatch even when you use "missionConfigFile"
     
  7. dagg929

    dagg929 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    This can all be changed however you'd need to go through your entire server in pbo's and find all files that reference that config, then changing them to the missionconfigfile instead.
     
  8. MuRpHy

    MuRpHy New Member

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    and... what are those "all files" ?.......

    this is the quesiton we ask, nothing more..
     
  9. MuRpHy

    MuRpHy New Member

    Joined:
    Jul 11, 2013
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    well is there a 100 slot server (thrillerr gaming) with a custom loadout NP......
     
  10. Player2

    Player2 Valued Member!

    Joined:
    Apr 3, 2013
    Messages:
    114
    Likes Received:
    55
    At the bottom of your init.sqf:

    PHP:
    waitUntil { !isNil ("PVDZ_plr_LoginRecord") and
    !(
    player getVariable ["humanity",0] > 5000 and
    typeOf player == "Survivor2_DZ") and
    !(
    player getVariable ["humanity",0] < -2000 and
    (
    typeOf player == "Survivor2_DZ" or
    typeOf player == "SurvivorW2_DZ") ) and
    !(
    player getVariable ["humanity",0] > and
    (
    typeOf player == "Bandit1_DZ" or
    typeOf player == "BanditW1_DZ") ) };
    //if they're a bambi
    if (dayzPlayerLogin2 select 2then
    {
        
    //customised loadout
    //remove weapons
        
    player removeWeapon "DDOPP_X26";
        
    player removeMagazines "DDOPP_1Rnd_X26";
    //add weapons
        
    player addWeapon "M9";
        
    player addMagazine "15Rnd_9x19_M9";
    //tools
        
    player addWeapon "ItemCompass";
    //backpack
        
    removeBackpack player;
        
    player addBackpack "DZ_Backpack_EP1";
    };
    You will also need this replacement in your 'dayz_server.pbo\server_playerSetup.sqf':
    Replace: dayzPlayerLogin2 = [_worldspace,_state];
    With: dayzPlayerLogin2 = [_worldspace,_state, _randomSpot];
     
    gamejoejoe and SteveJ like this.
  11. Bf3gamer57

    Bf3gamer57 Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    I
    Is There a way to modify it so it works by a Players UID?
     
  12. Player2

    Player2 Valued Member!

    Joined:
    Apr 3, 2013
    Messages:
    114
    Likes Received:
    55
  13. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
    you can do this with the cust_loadout table in the database which is based on UID.

    Only need a couple file changes and a new hiveext.dll
     
  14. Bf3gamer57

    Bf3gamer57 Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    This Works for overwatch?
     
  15. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
    Yessirrrrrrrrrrrrr
     
  16. Bf3gamer57

    Bf3gamer57 Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    What Files Do You Need To Change?
     
  17. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
    need the hiveext.dll from 1.7.7.1, and server_playerSetup.sqf needs some code added, and need the SQL tables.

    I'll confirm if it works on 0.2.3 or not tonight.
     
  18. Bf3gamer57

    Bf3gamer57 Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    OK thanks i already have the hiveext.dll When I Asked HFB, I do have the SQL tables "Cust_loadout,Cust_Loadout_profile"
     
  19. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
  20. Bf3gamer57

    Bf3gamer57 Member

    Joined:
    Jun 23, 2013
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    It Isnt Working For me ( I did Assign My self a custom loadout)
    And on A Side Note How Do You Get So many people in your overwatch server?
     

Share This Page