Dayzmod V1.7.7

Discussion in 'Announcements' started by Stuart Halliday, Jun 12, 2013.

  1. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124
    I just have the one above so far, and issues with people logging in debug/not getting in till they relog multiple times. Had some duped dead bodies on initial login too. Definitely something weird going on onDisconnect, you see the death animation from a player on obviously those errors relating their the UID....
     
  2. dayz10000

    dayz10000 Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    if you're getting debug parties, comment out the antiTP in mission file (known issue, already logged with community Devs)
     
  3. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    Ah I forgot I had that commented out in my previous one, this time I just used the default from your own reality build, thanks I'll try it.

    Code:
    //[] execVM "\z\addons\dayz_code\system\antihack.sqf";
    
    in init.sqf for anyone else who wants to try the same...
     
    Brandon Johnson likes this.
  4. dayz10000

    dayz10000 Member

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    this is antiTP--comment this out, too

    Code:
    "PVDZ_sec_atp"    addPublicVariableEventHandler { diag_log format["%1", _this select 1];};
     
  5. TorturedChunk

    TorturedChunk Valued Member!

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    290
    Likes Received:
    50
    DayZ 1.7.7 is ridiculous. I dont see myself using any further DayZ Vanilla releases.

    Sticking with 1.7.6.1.
     
  6. dagg929

    dagg929 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    is there a point to ssZeds anymore? Does it actually benefit FPS-wise?
     
  7. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124
    Went ok up until server restart, then had a massive amount of failed login attempts with black screens. This was with the teleport script disabled, eventually reverted to 1.7.6.1 temporarily till reality gets a proper update. We had 25+ people for 6 hours prior to the restart. This patch definitely seems very much a step in the right direction, looking forward to the update and happy to test anything needed.
     
  8. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    Thanks but I just remade a mission file in the end from the tool online anyway with it disabled as it was completely vanilla anyway
     
  9. dagg929

    dagg929 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    Encountering getting in vehicles and having them disappear. I am tping myself via db to the location however-- anyone else?
     
  10. THEGENERAL

    THEGENERAL Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    69
    Likes Received:
    4
    I just discovered the exact same issue. Time to investigate the logs...
     
  11. THEGENERAL

    THEGENERAL Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    69
    Likes Received:
    4
    A couple of snippets from my RPT logs I confirmed is was nothing to do with hacks/scripts by testing on one of my test servers. invalid ID seems to be the issue. How do we go about avoiding this until proper files are available because 1.7.7 is god dam awful imo. Looks like there not being seen in the database once the servers running????

    1:20:34 "Deleting object Tractor with invalid ID at pos [9097.17,2117.12,0.00166321]"
    1:20:34 B 1-1-B:1 (Montia) REMOTE: Getting out while IsMoveOutInProgress
    1:20:34 "Deleting object Tractor with invalid ID at pos [9097.17,2117.12,0.00166321]"
    1:20:34 Client: Local object 2:269 not found
    1:20:34 Server: Object info 2:269 not found during Changing Owner
    1:20:34 Server: Object 2:269 not found (message 52)
    1:20:44 Error in expression <layerObj getVariable["combattimeout",0] - time;
    diag_log format["Player UID#%1 C>
    1:20:44 Error position: <- time;
    diag_log format["Player UID#%1 C>
    1:20:44 Error Generic error in expression
    1:20:44 File z\addons\dayz_server\compile\server_onPlayerDisconnect.sqf, line 21
    1:20:44 Error in expression <layerObj getVariable["combattimeout",0] - time;
    diag_log format["Player UID#%1 C>
    1:20:44 Error position: <- time;
    diag_log format["Player UID#%1 C>
    1:20:44 Error Generic error in expression
    1:20:44 File z\addons\dayz_server\compile\server_onPlayerDisconnect.sqf, line 21
    1:20:44 Client: Remote object 10:0 not found
    1:20:44 Client: Remote object 10:6 not found
    1:20:47 "Deleting object policecar with invalid ID at pos [1565.78,2264.31,-0.0299063]"
    1:20:47 B 1-1-B:1 (Zerocool) REMOTE: Getting out while IsMoveOutInProgress
    1:20:47 "Deleting object policecar with invalid ID at pos [1565.78,2264.31,-0.0299063]"

    1:28:23 B 1-1-B:1 (Zerocool) REMOTE: Getting out while IsMoveOutInProgress
    1:28:23 "Deleting object UAZ_Unarmed_TK_CIV_EP1 with invalid ID at pos [1486.27,2170.82,0.000448704]"
     
  12. THEGENERAL

    THEGENERAL Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    69
    Likes Received:
    4
    Ok I found a temp fix that works for the disappearing vehicles courtesy of drmagnumwolf:



    Download your dayz_server.pbo from your server(I'm using dayz.st). And unpack it.

    Then, go to the folder compile and open server_updateobject.sqf (use notepad 64 or ++ to help you)

    And look for
    Code:
    //if (!_parachuteWest) then {
    if (_objectID == "0" && _uid == "0") then
    {
    _object_position = getPosATL _object;
    diag_log(format["Deleting object %1 with invalid ID at pos [%2,%3,%4]",
    typeOf _object,
    _object_position select 0,
    _object_position select 1,
    _object_position select 2]);
    _isNotOk = true;
    };
    };

    if (_isNotOk) exitWith { deleteVehicle _object; };

    And comment it out by adding // . It should be at the top of the file if you are having problems finding it

    make it look like this

    Code:
    //if (!_parachuteWest) then {
    //if (_objectID == "0" && _uid == "0") then
    //{
    // _object_position = getPosATL _object;
    // diag_log(format["Deleting object %1 with invalid ID at pos [%2,%3,%4]",
    // typeOf _object,
    // _object_position select 0,
    // _object_position select 1,
    // _object_position select 2]);
    // _isNotOk = true;
    //};
    //};

    //if (_isNotOk) exitWith { deleteVehicle _object; };

    annnndddddddd then just pack it and upload to your server and you are good to go!(Don't forget to fix the explosion problem beforehand!)

    This may decrease the security of the playing environment, but really, hackers will spawn whatever they feel or wish for with or without this code being enabled.
     
  13. thevisad

    thevisad Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    627
    Likes Received:
    160
    I am getting mixed reports from people. I posted a fix for the vehicles, I am still generating errors in the log but vehicles are not disappearing. I was able to get into two different vehicles without issues. Those users still having with getting stuck during login should post server/client logs to pastebin and update the issues page here.

    https://github.com/thevisad/DayZ-Private-master/issues/
     
  14. seaweeduk

    seaweeduk OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    535
    Likes Received:
    124

    Left you the most recent log I had, I have others too none showed an error as far as I could see specifically for the login problems though.
     
  15. THEGENERAL

    THEGENERAL Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    69
    Likes Received:
    4
    I tried the new files for 1.7.7.1 a couple of times including a fresh install I have no issues loging in but all my vehicles are detected as hacked vehicles:

    .RPT log:
    12:40:45 "HIVE: Starting"
    12:40:45 "HIVE: Local Time set to [2012,6,6,13,0]"
    12:40:45 "HIVE: trying to get objects"
    12:40:45 "HIVE: found 382 objects"
    12:40:45 "HIVE: Commence Object Streaming..."
    12:40:45 "HIVE: got 382 objects"
    12:40:45 Unrecognized CfgVehicles simulation in bin\config.bin/CfgVehicles/TK_Soldier_EP1/
    12:40:46 "DEBUG FPS : 0.67906"
    12:41:41 Error in expression <n {_entity setVariable ["ObjectID", str(_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error position: <_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error Undefined variable in expression: _idkey
    12:41:41 File z\addons\dayz_server\system\server_monitor.sqf, line 129
    12:41:41 "VEHICLE OBJ Hacked vehicle owned by PID#0(UAZ) at airstrip [121:27], original damage=0, effective damage=0, fuel=1"
    12:41:41 Unrecognized CfgVehicles simulation in bin\config.bin/CfgVehicles/UN_CDF_Soldier_EP1/
    12:41:41 Error in expression <n {_entity setVariable ["ObjectID", str(_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error position: <_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error Undefined variable in expression: _idkey
    12:41:41 File z\addons\dayz_server\system\server_monitor.sqf, line 129
    12:41:41 "VEHICLE OBJ Hacked vehicle owned by PID#0(UAZ) at Chernogorsk [69:129], original damage=0, effective damage=0, fuel=1"
    12:41:41 Error in expression <n {_entity setVariable ["ObjectID", str(_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error position: <_idKey), true];} else {_entity setVariab>
    12:41:41 Error Undefined variable in expression: _idkey
    12:41:41 File z\addons\dayz_server\system\server_monitor.sqf, line 129
    12:41:41 "VEHICLE OBJ Hacked vehicle owned by PID#0(UAZ) at airstrip [48:128], original damage=0, effective damage=0, fuel=1"

    Also if I try and use a vehicle I get lots of these in my HiveExt.log:

    2013-06-19 12:42:06 HiveExt: [Error] Error executing |CHILD:305::[0,[12168.2,3132.89,0.00664735]]:1:|
     
  16. Kakusha

    Kakusha New Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Absolutely no problem on running server for a few minutes by using latest(2013/06/21/??) reality build.
    also .rpt logs were very clean and login process was momentary(for me alone). Beta version was 1.62.103718
    build options
    Code:
    --world chernarus --instance 1 --with-buildings --with-carepkgs --with-killmsgs --with-ssZeds --with-wrecks --channels 2,6 --rcon XXX --serverversion 1771
    copied srvroot/expansion/beta/expansion/addons/* into srvroot/expansion/addons/
    startup params (-mod only)
    Code:
    [email protected];@reality_1.chernarus;ca
    Thank you all here.
     
  17. Punisher79

    Punisher79 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    We are seeing these errors repeating every 15 seconds in the .rpt file. Any clue what this is about?

    22:50:31 Cannot use magazine ItemBandage in muzzle MineEMuzzle
    22:50:31 Cannot use magazine HandRoadFlare in muzzle BAF_ied_v1_muzzle
    22:50:31 Cannot use magazine ItemBandage in muzzle MineEMuzzle
    22:50:31 Cannot use magazine HandRoadFlare in muzzle BAF_ied_v1_muzzle
    22:50:31 Cannot use magazine 17Rnd_9x19_glock17 in muzzle BAF_ied_v4_muzzle
     
  18. thevisad

    thevisad Moderator Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Messages:
    627
    Likes Received:
    160
    Not sure, that would be official dayzmod
     

Share This Page