Overpoch taviana errors

Discussion in 'Taviana' started by MrBombaaa, Sep 23, 2014.

  1. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hello everyone,

    I've installed Overpoch Taviana. But, i'm getting loads of error.
    https://www.dropbox.com/s/yj0hghze1s...15%29.RPT?dl=0 (start at line 1585, before there is panthera)

    That's my RPT file.
    If you don't trust it, these are the errors i get:

    These, but like 1000 times and different file names
    Code:
    11:12:56 taviana\silnice\semafor.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\budovy\rov_nam.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\budovy\roh_nam.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\budovy\rov_nam.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\silnice\semafor.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\silnice\semafor.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\silnice\semafor.p3d: house, config class missing
    11:12:56 taviana\silnice\semafor.p3d: house, config class missing 
    These, a lot, but not that often, mostly in the beginning of the errors
    Code:
    11:14:55 Error in expression <esList set [_index, AllowedVehiclesList select _lastIndex];
    };AllowedVehiclesLi>11:14:55 Error position: <select _lastIndex];
    };AllowedVehiclesLi>11:14:55 Error Zero divisor
    11:14:55 File z\addons\dayz_server\init\server_functions.sqf, line 258 
    These, a lot, but not that often, mostly in the beginning of the errors
    Code:
    11:14:55 Error in expression <ect _lastIndex];
    };AllowedVehiclesList resize _lastIndex;
    };
    
    if (count Allowed>11:14:55 Error position: <resize _lastIndex;
    };
    
    if (count Allowed>11:14:55 Error Zero divisor
    11:14:55 File z\addons\dayz_server\init\server_functions.sqf, line 260 
    These, but like 170.000 lines after 5 min uptime, and they keep spamming
    Code:
    11:14:55 Error in expression <imit = _random select 1;_qty = {_x == _vehicle} count serverVehicleCounter;
    
    
    >11:14:55 Error position: <_vehicle} count serverVehicleCounter;
    
    
    >11:14:55 Error Undefined variable in expression: _vehicle
    11:14:55 File z\addons\dayz_server\init\server_functions.sqf, line 249 
    These, a lot, but not that often, mostly in the beginning of the errors
    Code:
    11:14:55 Error in expression <VehiclesList select _index;_vehicle = _random select 0;_velimit = _random sel>11:14:55 Error position: <_random select 0;_velimit = _random sel>11:14:55 Error Undefined variable in expression: _random
    11:14:55 File z\addons\dayz_server\init\server_functions.sqf, line 246 
    Overpoch was installed by Harkness(Host staff) on our server. I installed Overpoch Taviana myself afterwards. Followed the steps i took and showed Harkness and it was the correct way to do it. I tried another mappack aswell, panthera, and got no errors and constant server 50 FPS.

    I'm out of clues and harkness has not expierenced this personally so he doesn't know what causes it aswell.

    Help will be apreciated!

    Thanks in advance,
    Brent
     
    Last edited: Sep 23, 2014
  2. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    the first set of errors are all from the models themselves and are normal... ignore

    the next bunch .. when you have zero divisor at tartup only it usualluy means something is running before something else it relies on is initialized. can usually ignore those too be ause they go away once all scripts and variables have been initialized

    the part that starts after time and spams is an issue. its telling you that _vehicle is not defined. check serverfunctions.sqf line 528 and see what function that is. then search to see what is CALLING that function and it should be passing a vehicle object but its not.
    THAT is where your error is, the code calling the function not the function or code on line 528 of server functions file.

    to search for the calling code use notepad ++ 'find in files' and search the entire mission and dayz server files.
     
  3. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    the last error says _random is not defined. somewhere just before that it says _random = ... and that code is wrong.
     
  4. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    I think you mean line: 258 instead of 528.

    Line 258 says:
    Code:
            _lastIndex = (count AllowedVehiclesList) - 1;
    line 249 says:
    Code:
            _velimit = _random select 1;
    line 260 says:
    Code:
                AllowedVehiclesList set [_index, AllowedVehiclesList select _lastIndex];
    line 248 says:
    Code:
            _vehicle = _random select 0;
    And finally line 528 (i don't think you meant this one) says:
    Code:
        if(DZE_DiagVerbose) then { 
     
  5. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    yeah, whatever line the error message said :oops:
    see line 248 where it says _vehicle = _random select 0;
    that is the error in your RPT which says "undefined variable _vehicle".
    That means that the variable _vehicle is not set to any value. the code sets it to _random select 0 which means _random must be an array and select 0 is the first element of that array. So, that means that _random is not set to anything.

    So I was forced to go and look at the file and this is what you have
    _random = AllowedVehiclesList select _index;
    the AllowedVehiclesList is the array in your dynamic_vehicle.sqf file
    So THAT is where your error probably is.
    Check the file and each line should be like this
    ["datsun1_civil_1_open",3],

    Check for periods instead of commas and that every line has open/close brackets and a comma .
    The last line should NOT end with a comma because commas separate items and go BETWEEN array items.
     
  6. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    They're all set to 0:
    ["AH6X_DZ",0],
    ["HMMWV_Ambulance_CZ_DES_EP1",0],

    See the last number, behind the vehicle class name? That's a 0 for every vehicle. Maybe that's a problem?
     
  7. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    I suppose that could be an issue although I do not know for sure. Was it your intent to have no vehicles on the map? that number after the class name is supposed to be how many vehicles of that type spawn .
    I can check later but It doeasnt seem like this would be your issue though, it should handle the zero just like any other number.
     
  8. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    I may have missed something. In the last error you list it says _random is undefined. I am on my cellphone but will check the code in an hour at home. But random =arrayvehicle select _index;
    So if index is out of bounds then the randim select will not return a valid data
     
  9. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    No it was not my itent, i'll try to find one with values on the internet, see if that works or i'll change the values myself.

    What dou you mean by out of bound?
     
  10. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    If there are 10 elements in an array and _index refers to them .. if we set index to =12 then it is 'out of bounds' because there is no element #12 in an array of ten items.
    So if _index is higher than the number of items in the array or less than zero or null then your _random = array _index will be an error.
     
  11. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Eventhough everything you're telling me, i have no clue on what to change. Could you do it for me or tell me step by step?
     
  12. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    you will need to upload your dayz_server.pbo and your mission pbo.

    upload to dropbox/google drive and post the link here.

    I wasn't really giving you a definate 'fix'. I was describing what the problem could be. Its hard to determine what the exact error is just from a few errors in the log.
    I try to not just give out 'fixes' without some explanation of what the problem is so that you can learn about the scripting and will soon be able to solve your own issues and help others. But in this case, the exact fix isn't evident from the error logs, you have to look around and follow the trail of clues and thats not as simple as it sounds.
    So, yeah, I will see if I can fix the server files. And the problem with the server is just low FPS right?
     
  13. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Well that's one of the problems. On startup the server works fine untill someone joins. That's the moment that the errors start. The third error from my list:
    Code:
    11:14:55 Error in expression <imit = _random select 1;_qty = {_x == _vehicle} count serverVehicleCounter;
    
    
    >11:14:55 Error position: <_vehicle} count serverVehicleCounter;
    
    
    >11:14:55 Error Undefined variable in expression: _vehicle
    11:14:55 File z\addons\dayz_server\init\server_functions.sqf, line 249
    Keeps spamming for a very long time. For about 10 minutes (170.000 lines of errors in just 10 min). It stops after a while, but unfortunatly the server FPS is around 20-30, whilst there's nothing extra installed.

    Thanks a lot for helping me out!

    These are my files:
    https://www.dropbox.com/s/ndxgcwzptugqs41/DayzFiles.rar?dl=0
    This is my RPT:
    https://www.dropbox.com/s/c0azu8hn1vdq6zp/6283 (17).RPT?dl=0

    EDIT:
    Found this aswell in the error log:
    Code:
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:21 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "EPOCH EVENTS INIT"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:22 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:23 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
    10:47:24 "DEBUG: unable to find suitable vehicle to spawn"
     
    Last edited: Sep 26, 2014
  14. MrBombaaa

    MrBombaaa New Member

    Joined:
    Aug 3, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Alright, finally found a fix.

    If someone ever runs up to this problem, this is what i did. Step by step:

    Installation Overpoch Taviana:
    THESE STEPS MAY BE DIFFERENT, I'M AT GTX HOSTING AND THIS IS HOW TO DO IT THERE!!

    1. Under "mod manager" tab on the tcadmin, install Epoch.
    2. Uninstall epoch after the installation is done.
    3. Install Overpoch.
    4. You must then go back to the TCAdmin Control Panel Home Page & Click The "Configuration Files" button and click "Configuration Editor" next to @Server_Start.bat and select the "Overpoch" option.
    5. Go to the Game Server's Home Page .
    6. Click "Configuration Files" .
    7. Find "@START_SERVER.bat" & Click "[ Configuration Editor ]" .
    8. Find "Primary Commandline" .
    9. Select "DayZ Epoch / Overpoch & Taviana" .
    10. Click Save .
    11. Go to the Game Server's Home Page .
    12. Click "Configuration Files" .
    13. Find "Basic Server Settings" Line & Click "[ Configuration Editor ]" .
    14: Find "Mission Map" .
    15. Select "Taviana" .
    16. Click Save.
    17. Go to "Map Packs" tab on the tcadmin.
    18. Select "Dayz Epoch / Overpoch Taviana" and press install.

    Fixing the bugs i had:
    1. On the tcadmin excecute "Wipe Database" (It'll wipe all your players gear, bases and all the cars!!!!!, I was doing this on a fresh install server. The step might not be needed, but i did this step!)
    2. After that, navigate to "[email protected]_Epoch_Server/Addons"
    3. Download "Dayz_Server.pbo".
    4. Open that file with PBO Manager.
    5. Go to missions -> Dayz_Epoch_tavi.13
    6. Download dynamic_vehicles.sqf and open it. There are loads of lines in there that looks like this
    .
    7. Count up all the numbers that are at the end of each line, so these:
    You can change those numbers to whatever you want, as long as you count them up. If you're changing the numbers, go to step 8. If you didn't go step 10.
    8. Save the file and drag it back into the Dayz_Server.pbo in the missions -> Dayz_Epoch_tavi.13 part from where you downloaded it. (NOTE: If you're not able to drag it back in, just drag another file out and drag that one and the dynamic_vehicles back in)
    9. Close Dayz_Server.pbo and reupload it to "[email protected]_Epoch_Server/Addons"
    10. Navigate to "/MPMissions/DayZ_Epoch_13.Tavi" and open init.sqf
    11. Find this line: "MaxVehicleLimit = "
    12. Change the number after the "=" sign to a number less than the number you counted. For example, if all thos numbers in dynamic_vehicles.sqf counted up to 473, make sure to set the number at "MaxVehicleLimit = " to 472 or less!
    13. save your init.sqf and reupload it.
    14. All those nasty errors will dissapear like snow on a hot summer day

    I'm not 100% sure if this will work for all of you guys. I haven't seen anyone else with this problem, i just wanted to share my solution with you guys! Also, don't ask me why this solves the problem, because i don't know why :p. Was just trying out some stuff and this seemed to sort it out.

    Best regards,
    MrBombaaa
    :p
     
  15. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    335
    OMG that is unbelievably complex.
    It looks like the problem for you was just your maxvehiclelimit was higher than the vehicles in the list? Are the other steps needed do you think?
    I have randomly changed the maxvehiclelimit and never had to have it match although not sure if I have tested it with a number higher than the possible vehicle count.
     

Share This Page