Static spawns and custom weapongrade

Discussion in 'DZAI' started by ryker, Jun 9, 2015.

  1. ryker

    ryker New Member

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Hello survivors,
    i'd like to spawn some units with sniper rifles only, so i created a custom weapongrade:

    Code:
    DZAI_Rifles4 = ["SVD_CAMO"];
    in my custom_spawn:
    Code:
      [
         "sectorx1",   //This is the marker name to be used as the patrol and spawning area.
         1,              //This trigger will spawn a group of 2 AI units.
         3,             //Weapon grade setting. 1 = weapon chosen from Military loot table (see below for explanation of Weapon Grade)
         true           //(OPTIONAL)* Respawn setting. True: AI spawned will respawn (Default). False: AI will not respawn. Spawn area will be deleted when all units have been killed.
       ] call DZAI_spawn_units;
    
    my question, how to set my own custom weapongrade, because it reads as numbers belong to this:

    0: Approx 40% of maximum AI skill potential - weapon from Farm/Residential loot table.
    1: Approx 55% of maximum AI skill potential - weapon from Military loot table
    2: Approx 70% of maximum AI skill potential - weapon from MilitarySpecial (Barracks) loot table
    3: Approx 80% of maximum AI skill potential - weapon from HeliCrash loot table

    thanks in advance,
    ryker
     
  2. wriley

    wriley Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    92
    Likes Received:
    7
    I haven't tried this (so it may not work) but from looking at the code you should just have to define the following in your config file and then set your spawn marker to use weapon grade 4.

    Code:
    DZAI_Rifles4 = ["SVD_CAMO"];
    DZAI_Backpacks4 = ["DZ_CivilBackpack_EP1","DZ_Backpack_EP1"];
    DZAI_skill4 = [
        ["aimingAccuracy",0.30,0.25],
        ["aimingShake",0.90,0.95],
        ["aimingSpeed",0.90,0.90],
        ["endurance",0.90,0.90],
        ["spotDistance",0.85,0.85],
        ["spotTime",0.85,0.85],
        ["courage",0.90,1.00],
        ["reloadSpeed",0.90,0.90],
        ["commanding",0.90,0.90],
        ["general",0.90,1.00]
    ];
    The skills can be whatever you want, I just incremented a bit from level 3.
     
  3. ryker

    ryker New Member

    Joined:
    Aug 24, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    tahnks for your reply, but what you posted was not my question.
    i already set up this weaponsgrade "4".
    my question is, how to use it on the custom spawns:

    Code:
      [
         "sectorx1",   //This is the marker name to be used as the patrol and spawning area.
         1,              //This trigger will spawn a group of 2 AI units.
         3,             //Weapon grade setting. 1 = weapon chosen from Military loot table (see below for explanation of Weapon Grade)
         true           //(OPTIONAL)* Respawn setting. True: AI spawned will respawn (Default). False: AI will not respawn. Spawn area will be deleted when all units have been killed.
       ] call DZAI_spawn_units;

    4, <------ //Weapon grade setting. 1 = weapon chosen from Military loot table (see below for explanation of Weapon Grade)


    in the comment-line it says that -for example 3 belongs to weapons from the HeliCrash loot table.
    this is what iam struggling with.
     
  4. wriley

    wriley Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    92
    Likes Received:
    7
    I did answer your question. :)

    The weapon grade number is used in several places when setting up the AI. It defines what weapons, skill, and backpack they will use. To use a custom weapon grade, something other than 0-3, you need to define a few things like I showed you. Once those are defined, simply use 4 for the weapon grade in your custom spawn. This works, I tried it last night on my server for weapon grades 4 and 5.

    If something still isn't clear let me know, I'm not always the best at communication.
     
  5. wriley

    wriley Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    92
    Likes Received:
    7
    Here is what I have working on my server. Perhaps a concrete example would be more clear.

    DZAI_settings_override.sqf (or dzai_config.sqf if not using an override file)
    Code:
    DZAI_Rifles4 = ["AKM_PSO1_DZ","SA58_ACOG_DZ"];
    DZAI_Rifles5 = ["M40A3_DZ","M40A3_Gh_DZ","SVD_DZ","SVD_Gh_DZ","DMR_DZ","DMR_Gh_DZ"];
    
    DZAI_Backpacks4 = ["DZ_CivilBackpack_EP1","DZ_Backpack_EP1"];
    DZAI_Backpacks5 = ["DZ_Czech_Vest_Puch"];
    
    DZAI_skill4 = [  
        ["aimingAccuracy",0.30,0.25],
        ["aimingShake",0.90,0.95],
        ["aimingSpeed",0.90,0.90],
        ["endurance",0.90,0.90],
        ["spotDistance",0.85,0.85],
        ["spotTime",0.85,0.85],
        ["courage",0.90,1.00],
        ["reloadSpeed",0.90,0.90],
        ["commanding",0.90,0.90],
        ["general",0.90,1.00]
    ];
    
    DZAI_skill5 = [  
        ["aimingAccuracy",0.35,0.25],
        ["aimingShake",0.95,0.95],
        ["aimingSpeed",0.95,0.90],
        ["endurance",0.95,0.90],
        ["spotDistance",0.95,0.85],
        ["spotTime",0.95,0.85],
        ["courage",0.95,1.00],
        ["reloadSpeed",0.95,0.90],
        ["commanding",0.95,0.90],
        ["general",0.95,1.00]
    ];
    
    cust_markers_chernarus.sqf
    Code:
    _this = createMarker ["DZAI_NWAF_POI1", [3665.6169, 10454.975, 356.6011]];
    _this setMarkerShape "ELLIPSE";
    _this setMarkerType "Empty";
    _this setMarkerBrush "Solid";
    _this setMarkerSize [200, 200];
    _this setMarkerAlpha 0;
    _DZAI_NWAF_POI1 = _this;
    
    _this = createMarker ["DZAI_NWAF_POI2", [3921.064, 10173.983, 357.52502]];
    _this setMarkerShape "ELLIPSE";
    _this setMarkerType "Empty";
    _this setMarkerBrush "Solid";
    _this setMarkerSize [200, 200];
    _this setMarkerAlpha 0;
    _DZAI_NWAF_POI2 = _this;
    
    cust_spawns_chernarus.sqf
    Code:
    [
        "DZAI_NWAF_POI1",
        2,
        4,
        true
    ] call DZAI_spawn_units;
    
    [
        "DZAI_NWAF_POI2",
        1,
        5,
        true
    ] call DZAI_spawn_units;
    
     

Share This Page