How the??? added buildings on map are duplicated...?

Discussion in 'Map Additions' started by DangerRuss, Jul 17, 2013.

  1. ZGreen-Spectre

    ZGreen-Spectre Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    20
    I'll reword it so it makes more sense, I was pretty tired when I typed that up.

    Intitial Setup:
    Step 1: Download oldest version of dayz.
    Step 2: Rename said version to @DayZold
    Step 3: Create shortuct of arma2oa with launch paramater [email protected]
    Done with Initial Setup

    Merging New Buildings With Current Map:
    Step 1: Make a map with buildings you want to add using the standard Arma 2 editor, save as addBuildings
    Step 2: Make a folder in your saved mission directory titled DayZmap
    Step 3: Copy your current mission.sqm into the DayZmap folder
    Step 4: Launch @dayzold
    Step 5: Enter 2d editor and load DayZmap
    Step 6: Merge addBuildings with DayZmap
    Step 7: Save as newDayZmap
    Step 8: Replace your old mission.sqm with the mission.sqm from newDayZmap
    Done!

    Now you launch your server and voila, buildings added. I keep one clean folder of my unedited mission.sqm just in case something happens. Great thing about this as well is that you can easily delete buildings you've added by following steps 2-4 and just deleting them in the editor.

    Oh and yes this does require using the 2d editor, but I prefer it personally. As I said everything is exactly where you put it and doesn't shift around at all and for me it's much easier to use, even though it does get tiring hitting preview every 30 seconds haha.
     
  2. DangerRuss

    DangerRuss OpenDayZ Rockstar!

    Joined:
    Jul 10, 2013
    Messages:
    1,258
    Likes Received:
    69
    Hey too each their own, but that is far more complicated than the way Im doing it haha. I'll stick to what I know but good to know theres another way!
     
  3. Johnkok

    Johnkok Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    105
    Likes Received:
    6
    I used the database method to get this working but I think I would prefer to use the init method as I am also adding in triggers and such like. For me it would be less editing. But thank you all for the methods posted above.
     
  4. Boba Fetish

    Boba Fetish New Member

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
     
  5. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,424
    Likes Received:
    336
    thank you for the bit of information .. even if the last post was 2 years ago :oops:

    Your information is correct but IMHO the better way to use addon sqf files is ignore all that isServer crap and just put the file in dayz_server.pbo and call them from your server_functions.sqf file. This way your mission is that much smaller, there is no chance of duplicating buildings.

    [​IMG]
     
    FallingSheep and DangerRuss like this.

Share This Page