DayZ Epoch Taviana 2.0 - How?

Discussion in 'Taviana' started by szimre, Nov 29, 2013.

  1. szimre

    szimre New Member

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I want to set up an Epoch server with Taviana 2.0, but i don't know how it's done. I've been running an Epoch Chernarus server for a while but i think it's time for a change.

    I've managed to set up an epoch server with taviana 1.0 (@Tavi_DayZ_Epoch) but it's a bit complicated for the players to download that mod from random sources and it's buggy in my opinion.

    I've been searching thru the web and forums for a nice tutorial or something like that.

    I saw Epoch servers requiring the @Taviana mod so i think it's possible, my question is: how to set up a DayZ Epoch Taviana 2.0 server?
     
  2. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
    In your server launch parameters use @Taviana. That simple :D
     
  3. szimre

    szimre New Member

    Joined:
    Nov 24, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks for the quick answer, i've modified my launcher .bat to @Taviana (from @Tavi_DayZ_Epoch) and the launch parameter in the Commander to @Taviana too, now i get this: [​IMG]

    Full content of the launcher:
    @echo off
    start "arma2" /min "Expansion\beta\arma2oaserver.exe" -port=2315 "-config=instance_13_Tavi\config.cfg" "-cfg=instance_13_Tavi\basic.cfg" "-profiles=instance_13_Tavi" -name=instance_13_Tavi "[email protected];@DayZ_Epoch;@DayZ_Epoch_Server;"
     
  4. cen

    cen Valued Member!

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    816
    Likes Received:
    74
    You can find the keys on dayztaviana.com github. Download the server files and add them to your keys folder. Also make sure you have Taviana 2.0 downloaded from commander
     
  5. MTH-Icewolf

    MTH-Icewolf New Member

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Visit www.mthondayz.webs.com and talk with Headhunter as he has set up our Taviana Epoch server all players must have the latest Taviana update and run the 1.0.3.1 epoch mod and in extra load peramaters in dayz commander add [email protected]; it runs fine for us
     
  6. oroborus

    oroborus New Member

    Joined:
    May 1, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Last edited: Feb 17, 2014
  7. Morfa

    Morfa Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Where can I find files for epoch tavian 1.0.5.1?
     
  8. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
  9. Morfa

    Morfa Member

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
  10. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
    since your players might install the taviana mod, i would use whatever is in,that release
     
  11. delpi

    delpi Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    336
    Likes Received:
    15
    If you just want to play on one and make sure its worth it, you can try mine in the post. Its setup to be vanilla and have a lot of the 1.8.2 updates.
     
  12. AtomikMulch

    AtomikMulch Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    I've tried to replicate what has been shared in getting the Tavianna to work with Epoch.

    1) I downloaded the above linked files.
    2) Placed the client @tavi folder into the ARMA2:OA and Private_server folder
    3) placed the server folder (renamed to @tavi_epoch_server) into the Private_server folder.
    4) Created a Tavi folder in the Config folder, copied the Config/Epoch folder and placed it in the Config/Tavi folder.
    5) Renamed the epoch.cfg to tavi.cfg
    6) Copied the DayZ_Epoch_13.Tavi folder and placed it into the MPMissions folder
    7) Copied the @START_Epoch.bat, renamed to @START_Taviana.bat. Modified all references to find the tavi config files etc, copy the (hopefully) correct .dll files to the main server folder.
    8) Started the server and client. Enabled the appropriate extensions in ARMA2, tried to join the server and it froze with the WAIT FOR HOST black screen. I have added the .rpt file and bat file. There was no server log as it wasn't launched. Wondering if I need to create a new database for Taviana.

    So here are the files, please check them. I am using the Epoch 1.0.5.1, not sure what version of Taviana I have.

    https:[email protected]_TAVIANA.bat?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/2b7edcbtlcitdtd/arma2oaserver.RPT?dl=0

    https://www.dropbox.com/s/zl52k1aq560s7q2/tavi.cfg?dl=0


    The one error found in the RPT file is:

    8:35:23 Warning Message: You cannot play/edit this mission; it is dependent on downloadable content that has been deleted.dayz_communityassets, dayz_epoch, glt_m300t, pook_h13, csj_gyroac, map_eu, jetskiyanahuiaddon
    8:35:23 Missing addons detected:
    8:35:23 dayz_communityassets
    8:35:23 dayz_epoch
    8:35:23 glt_m300t
    8:35:23 pook_h13
    8:35:23 csj_gyroac
    8:35:23 map_eu
    8:35:23 jetskiyanahuiaddon


    Is it the wrong mission file or can I edit one of the files?

    EDIT:

    I found a different @Tavi client folder and copied that one over to the Private_server folder. Launched the server and I didn't get those errors (marked in blue above) in the RPT. I haven't tried to join in because my son was using my account for a bit. So the moment the computer is available, I will try this puppy.
     
    Last edited: Feb 17, 2015
  13. AtomikMulch

    AtomikMulch Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    My @START_Taviana.bat file does not contain those references and parameters.
     
  14. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
    the 'you cannot play this mission, missing addons' means that your files are not matching the servers. When you launched your client, did you enable tavi in your menu? Just like you have @dayz_epoch enabled, you have to have @tavi enabled so that those files are loaded

    the way you have your private server configured, the launch file should look like this (i thinks)

    @Echo off
    start "arma2" /min "Expansion\beta\arma2oaserver.exe" -port=2315 "-config=config\tavi\tavi.cfg" "-cfg=config\tavi\basic.cfg" "-profiles=instance_13_Tavi" -name=instance_13_Tavi "[email protected];@DayZ_Epoch;@DayZ_Epoch_Server;"

    and your config\tavi\tavi.cfg must have a mission class at the bottom that points to dayz_epoch_13.tavi

    and using the expansion/beta would be just to enable the anti-steam bypass .. otherwise you are going to use the normal exe file.

    Dont forget you MUST have the @tavi in your client also and have it enabled.
     
  15. AtomikMulch

    AtomikMulch Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Yes, I had both the @dayz_epoch and @tavi enabled in the ARMA2:OA expansions.

    Now, in respect to the @START_TAVI.bat file, my file has the line 18 as:

    start .\arma2oaserver.exe -mod=Expansion\beta;Expansion\beta\expansion;ca;@tavi_epoch_server;@tavi -name=atomicmulch -config=config\tavi\tavi.cfg -cfg=config\tavi\basic.cfg -profiles=config\tavi

    There are other lines before, which copies the dll files over to the @server folder, connecting to the database, database initialization.

    So you have suggested that line 18 should be:

    start "arma2" /min "Expansion\beta\arma2oaserver.exe" -port=2315 "-config=config\tavi\tavi.cfg" "-cfg=config\tavi\basic.cfg" "-profiles=instance_13_Tavi" -name=instance_13_Tavi "[email protected];@DayZ_Epoch;@DayZ_Epoch_Server;"

    My questions relate to the differences between my bat file and what you suggested:

    1) what is the /min for?? Do you actually add the "ARMA2" to the start of the line?
    2) why add the "-port=2315"?? So far, we have always had port=2302.
    3)regarding the -profile=instance_13_tavi, does the instance_13_tavi folder/file go into the config/tavi folder??
    4)regarding the -name=instance_13_tavi, again, I assume that instance_13_tavi goes into the Config/tavi folder...
    5)what is the structure of the instance_*_& folder and where should it be placed?
    6) regarding -profiles= are very different. in my version, -profiles=config\tavi, but in your version, the profiles points to the "instance" file.

    Yes, my config\tavi\tavi.cfg does point to the correct mission file dayz_epoch_13.tavi.

    Now, I have found two different @tavi folders. One contains a crap load of .pbo files in the addons folder (similar to the dayz/addons folder content) while the other only has about 4 pbo files within the addon folders. Do you know off-hand, which one should be used?

    Now in my Epoch bat file, the -profiles=atomicmulch and your bat files has -profiles=instance_13_tavi, so as above, I assume that the instance_13_tavi file/folder should be placed in the Config/tavi/user folder or just the Config/tavi folder.

    One of these days, I will understand this adequately.
     
    Last edited: Feb 18, 2015
  16. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
    the one with all the pbos is probabluly the actual dayz taviana mod .. either run that or run epoch using the taviana map one.

    rhe profiles and name parameters,dont matter, it will save data to those folders ... i think.

    the port, whstever you want, i just copy padted,from what was posted.

    /min minimizes the command prompt screen
    the start arma2 must be giving it a name sobyou can taskkill by name,later .... look it up for wondows batch file,command, not entirely sure
     
  17. AtomikMulch

    AtomikMulch Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Ok, looks like I need to copy the arma2oaserver.exe over to the beta folder or change the parameters to get to the arma2oaserver.exe file.
     
  18. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
    if you wanted to use the offline steam beta, do not copy. if you are using current exe version just change the path in the bat file to the root ...
     
  19. ShootingBlanks

    ShootingBlanks OpenDayZ Guru!

    Joined:
    Mar 31, 2013
    Messages:
    2,415
    Likes Received:
    336
  20. AtomikMulch

    AtomikMulch Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2015
    Messages:
    161
    Likes Received:
    0
    Fantastic. That is very helpful.

    Ok, so far, I can't join the server. It keep freezing at Wait for Host. I have tried both @tavi folders that I have downloaded. I do have a few more things to try.

    I think I might have found the problem. BRB
     
    Last edited: Feb 19, 2015

Share This Page